Strona główna -> SZKOŁA PODSTAWOWA -> WSPÓLNIE
         IMIENINY:
 Nasi siatkarze grają coraz lepiej!2018-02-01  

Mistrzostwa Szkół Gminy Przemęt w Piłce Siatkowej w kategorii chłopców

W piątek, 1 lutego 2018 r. odbyły się Gminne Mistrzostwa w piłce siatkowej w kategorii chłopców. Pierwotnie miały się odbyć w Mochach, ale ze względu na brak prądu odbyły się w hali sportowej w Buczu.

W zawodach brały udział zespoły z Przemętu, Kaszczoru, Bucza i Moch. Drużyny grały systemem „każdy z każdym”. Walka była zacięta, wszystkie drużyny grały na wysokim poziomie, a kibice wspaniale dopingowali zawodnikom.

Ostateczna klasyfikacja:

I m. – Mochy,

II m. – Kaszczor,

III m. – Bucz,

IV m. – Przemęt.

Dwie pierwsze drużyny zakwalifikowały się do rozgrywek powiatowych. Nasza drużyna zaprezentowała naprawdę wysoki poziom i z podniesionymi głowami wróciła do szkoły. Teraz pozostało nam tylko życzyć sobie sukcesu w rozgrywkach powiatowych.

Kacper Ćwikliński


Mistrzostwa Szkół Powiatu Wolsztyn w Piłce Siatkowej w kategorii chłopców

   08.02.2018 r. tym razem już na naszej hali sportowej odbyły się Mistrzostwa Powiatu Wolsztyńskiego w Piłce Siatk0wej. W turnieju udział wzięły reprezentacje następujących szkół: SP 1 Wolsztyn, SP 2 Wolsztyn, SP Kaszczor i SP Mochy. Tym razem na pierwszym miejscu znalazł się SP 1 Wolsztyn, który zagwarantował sobie miejsce w Mistrzostwach Wojewódzkich w Piłce Siatkowej. Drugie miejsce wywalczyli nasi chłopcy z Moch, zaraz po nich był Wolsztyn nr 2, a na ostatnim miejscu znalazł się Kaszczor. Były emocje i zacięta, ale uczciwa walka. Nie zabrakło kibiców, którzy dodawali otuchy zawodnikom. Na miejscu sędziego znalazł się p. Mateusz Wawrzyniak, który wzorowo sędziował każdą rozgrywkę.


FOTOGALERIA


Życzymy wszystkim zawodnikom jak i trenerom dalszych sukcesów! 

redaktor: Moniek  

<- powrót        
 liczba odwiedzin: 3608619      online: 2

Copyright © Zespół Szkół w Mochach. - Wszelkie prawa zastrzeżone.
Zezwala się na wykorzystywanie materiałów zamieszczonych w witrynie w innych publikatorach, pod warunkiem podania źródła ich pochodzenia